Ik heb een stelling met 3 bakken van 100 x 40 x 35 cm. Al deze bakken zijn opgesplitst in tween. De bovenste twee bakken van 50 x 40 x 35 cm heb ik ingericht als kweekbak voor de Zebra's. Deze bakken staan overigens maar tot een centimeter of 25 30 vol met water.

In de linker kweekbak zit een trio Zebrameervallen: n man, n vrouw en als het goed is nog n vrouw. Van die laatste ben ik echter nog altijd niet zeker of dit een vrouw is. Op onderstaande foto zien jullie het grootste gedeelte van de inrichting van deze bak. Om makkelijk vuil af te kunnen zuigen heb ik geen bodemmateriaal meer in deze bak. Sinds september 2004 heb ik twee keer een legsel in deze bak gehad.

In de rechterbak zit ook een trio Zebra's: n man en twee vrouwen. Deze twee vrouwen hebben sinds oktober 2004 al regelmatig eieren afgezet. In deze bak zit nog wel zwart grind van 2-3 mm, al heb ik een groot gedeelte al verwijderd. Ook in deze bak wil ik uiteindelijk geen bodemmateriaal meer hebben, maar om de vissen niet te storen in het voorplanten doe ik dat me enige voorzichtigheid.

In de twee kweekbakken hangt een intern filter die gelijk dienst doet als stromingspomp (700 liter per uur). Voor de rest zit er geen filtering op de bakken. Omdat ik toch veel water ververs is het goed filteren van het water niet noodzakelijk.

Naast de pomp en de inrichting zijn de bakken nog voorzien van een verwarmingselement, een termometerje en n twee luchtsteentjes.