Dag 1

Dag 2

Dag 4

Dag 5

Dag 14

Dag 21

De Zebra-tjes zijn vandaag verhuisd vanuit hun drijvend kweekbakje naar een eigen bak met een inhoud van zo'n 40 liter. De jongen hebben nu een totale lengte van +- 1,8 centimeter.

7 weken

De Zebra'tjes zijn nu ruim zeven weken. Het zijn er ondertussen geen tien meer maar negen. Ze bivakkeren hoofdzakelijk in een leghol. Dat is makkelijk met voeren en schoonmaken. Ik kan het hol gewoon uit de bak halen en wat voer erin druppelen. Terwijl zij dan aan hun maaltijd beginnen kan ik de bak schoonmaken.

12 weken

De eerste legsels ooit die ik van mijn Zebra's heb gehad, heb ik zonder grote problemen groot weten te krijgen. Zonder van werkwijze te veranderen gaat dat dit jaar veel problematischer. Met regelmaat vind ik een dood jong in mijn bakken. Ook deze groep is hieraan niet ontkomen en is in de afgelopen vijf weken gereduceerd naar 6 exemplaren. Overigens gaat het een paar weken wel weer de goede kant op (lees: geen dode jongen meer). Mogelijk dat een nieuwe opkweekbak en afwisselender voer en het overschakelen op een nieuwe watervoorbereider (Easy-life) hier debet aan zijn.