Zebrameervallen kunnen elkaar soms behoorlijk beschadigen in gevechten die ze onderling hebben. In mijn meterbak, met daarin drie Zebrameervallen, zag ik 13 augustus een Zebra zwemmen met bijna totaal afgebeten(?) staartvinnen. Ook zat er bijkans geen zwart meer op staart zelf. Ik heb al wel eerder meegemaakt dat Zebra's "geschuurd" waren na een gevecht. Het zwart kwam na verloop van tijd dan altijd wel weer terug. Ik was benieuwd, en ook wel een beetje bezorgd, hoe het deze meerval zou vergaan. Onderstaand zie je een foto van hoe ik de meerval 13 augustus aantrof.

L46_Beschadigd_20060813

Onderstaand zie je een foto van dezelfde beschadigde meerval vijf dagen later (18 augustus). Hoewel de foto niet erg scherp is, kan je al wel de eerste teken van herstel zien. Persoonlijk vind ik dat herstel vrij snel gaan.

L46_Beschadigd_20060818

De volgende foto is van weer 6 dagen later (24 augustus). Het is nu heel duidelijk te zien dat de staart zich weer behoorlijk aan het herstellen is. Vrij verwonderlijk als je bedenkt dat Zebrameervallen zeer trage groeiers zijn. Een complete staartvin zit er zo weer aan...

L46_Beschadigd_20060824